Genellikle anne adaylarının normal doğumu gerçekleştiremeyeceği durumlarda ikinci doğum yöntemi olarak tercih edilen cerrahi müdahaleye sezeryan doğum denir. Bebeğin plasentadan erken zamanda ayrılması veya doğum kanalında meydana gelen problemler sonucunda sezeryan doğumun bir ihtiyaç olduğu bilinmektedir.
Bebeğin eşinin ve zarlarının rahim duvarındaki insizyon kesisi ile birlikte dolması olarak tanımlanır. Yaklaşık 23 santimetrelik bir bölüm üzerinden on santimetrelik yatay olarak yapılan bir kesi sonucunda operasyon gerçekleşir. Ortalama yarım saat ile 45 dakika aralığında sürmekte olan sezeryan doğum öncesinde anne adayları bu cerrahi müdahaleye uygun hale getirilir. Anne adayları operasyondan önce 8 saat hiçbir şey yememeli ve karında şişlik yaratacak gıdalardan uzak durmalıdır. Anne adayları için normal doğuma göre daha kolay gibi görünen ancak farklı komplikasyonları olan sezeryan doğumda Dr. Timuçin Timuroğlu alanında uzman çalışmaları ile yardımcı olmaktadır.
Ameliyat Öncesi Uygulanacak İşlemler
Bebeğin cerrahi bir operasyonla anne karnından kesikler aracılığıyla alınması işlemi olarak tanımlanan sezeryan doğum anne adaylarının doğum öncesinde daha fazla hazırlık yapmasını da gerektirmektedir. Bu konuda Dr. Timuçin Timuroğlu, sezeryan doğumun öncesinde yapılacaklar konusunda anne adaylarını bilgilendirmektedir. Ameliyata giriş esnasında anne adayının ne giyeceği ve ameliyata kendisini nasıl hazırlayacağı gibi konulardaki tüm detaylar aktarılmaktadır. Ameliyat öncesi anne karnı son bir kez muayene edilir ve sezeryan doğuma hazır olup olmadığı son kez test edilmiş olur. Dr. Timuçin Timuroğlu yönetiminde gerçekleştirilen tüm sezeryan doğumlar, en steril ve sağlıklı koşullar altında yapılmaktadır.
Sezeryan Doğumu Gerektiren Durumlar
Bebeğin yaklaşık 4 kg'dan daha fazla olması.
Bebeğin plasentadan beklenen süreden daha erken ayrılması.
Bebeğin doğum kanalında normal doğuma uygun bir pozisyonda bulunmaması.
Anne adayının daha önce çok sayıda normal doğum gerçekleştirmiş olması.
Anne adaylarının mevcut fiziksel durumunun normal doğum için yetersiz olması. (Kilo, yaş, boy vs.)
Anne adaylarının normal doğum için psikolojik açıdan yeterli duruma gelememiş olması.
Bebekle ilgili meydana gelen anormal bir durum.
Kordonun bebekten önden gelmesi.
Doğum esnasında ıkınmayı engelleyecek riskli faktörler.
Doğum Sonrası Neler Olacak?
Sezeryan doğumdan sonra 6 saatin geçmesiyle birlikte anneler sulu gıdaya geçebilirler. 6 ve 8 saat aralığında bir süre dolduktan sonra anneler ayağa kalkabilir ve küçük yürüyüşlerle iyileşmesine katkı sağlayabilir. Ameliyat sonrası ilk 48 saat anne ve bebek gözetim altında tutulmalıdır. Birinci gün tamamlandıktan sonra bandajlar açılabilir. Sezeryan doğumdan sonra üçüncü gün duş alınabilir. Taburcu olunmasından sonra bir haftalık bir süre sonucunda ilk doktor kontrolü gerçekleşmektedir. Bunun gibi yalnızca sezeryan doğumdan önce ve esnasında değil ameliyat sonrasında da Dr. Timuçin Timuroğlu hastalarına en iyi şekilde yardımcı olmaktadır.
Alanında uzman, eğitimli ve deneyimli ekibi sayesinde tüm anneler bu süreci en sağlıklı ve mutlu şekilde atlatacaktır. Sezeryan doğumun gerçekleştiği bölgedeki ağrıların giderilmesinden izlerin iyileştirilmesine, bebeğin sağlıklı bir büyüme sürecine girmesinden anne adaylarının en hızlı şekilde toparlanmasına dek her aşamada Dr. Timuçin Timuroğlu tıbbi anlamdaki desteklerini sunmaktadır.
Sezeryan doğum yapan anneler daha sık bir şekilde doktor kontrolüne gitmekle yükümlüdür. Hem ameliyat bölgesinin iyileştirilmesi hem de bebeğin mevcut sağlık durumunun kontrol altında tutulması açısından Dr. Timuçin Timuroğlu ile yapılacak muayeneler aksatılmamalıdır. Böylelikle anne ve bebek sağlığı daima güvence altında olacaktır.